ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Την / Το Τρι Οκτ 27, 2009 10:24 pm

Admin


Admin
Εκπροσώπηση των εργαζομένων

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) εκπροσωπεί τους μισθωτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή όσους απασχολούνται στο Δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Μέλη της ΓΣΕΕ είναι περίπου 2300 σωματεία, 53 ομοσπονδίες και 66 εργατικά κέντρα, που εκπροσωπούν συνολικά 545.000 εργαζομένους που ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι οργανώσεις που είναι μέλη της ΓΣΕΕ εκπροσωπούν συγκεκριμένα επαγγέλματα ή βιομηχανικούς κλάδους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι διαρθρωμένες σε τρία επίπεδα:
Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελούνται κατά κύριο λόγο από σωματεία. Τα σωματεία μπορεί να απαρτίζονται από τους εργαζομένους μίας επιχείρησης ή του ιδίου επαγγέλματος, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα σωματεία τα οποία απαρτίζονται από τους εργαζομένους του ιδίου οικονομικού κλάδου, ανεξάρτητα από την επιχείρηση στην οποία ανήκουν ή από το επάγγελμά τους.

Οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελούνται από «εργατικά κέντρα» και «ομοσπονδίες». Τα εργατικά κέντρα αποτελούνται από διάφορα σωματεία της ίδιας περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή το επάγγελμα, ενώ οι ομοσπονδίες αποτελούνται από σωματεία του ίδιου κλάδου, του ίδιου επαγγέλματος ή της ίδια επιχείρησης σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση είναι μόνο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), μέλη της οποίας είναι εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, και η οποία εκπροσωπεί τους εργαζομένους σε εθνικό επίπεδο.

Η Γ.Σ.Ε.Ε παρέχει στους εργαζομένους νομικές γνωματεύσεις για συλλογικές και ατομικές εργασιακές διαφορές, ως επίσης μπορεί να παρίσταται σε δικαστήρια υπέρ συνδικαλιστικών οργανώσεων και ατομικών περιπτώσεων.

Τα εθνικά σωματεία μπορούν να συνάπτουν συλλογικές συμφωνίες. Τα σωματεία μιας επιχείρησης μπορούν να συνάπτουν ειδικές συλλογικές συμφωνίες.

Οι συνομοσπονδίες είναι οι φορείς εκείνοι που συνάπτουν εθνικές συλλογικές συμφωνίες.

Η ΓΣΕΕ συντονίζει τις δραστηριότητες των μελών της και εκπροσωπεί το συνδικαλιστικό κίνημα στις διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις, την κυβέρνηση καθώς και σε διεθνές επίπεδο. Η ΓΣΕΕ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ΕΣΣ/ETUC).

Η συμμετοχή του εργαζομένου σε συνδικαλιστικά όργανα είναι προαιρετική. Για να γίνει κανείς μέλος μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης πρέπει να αποταθεί σ’ αυτήν και να εγγραφεί. Ο βαθμός συμμετοχής των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι μεγάλος μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) εκπροσωπεί τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα σε εθνικό επίπεδο, ενώ η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) εκπροσωπεί τους αγρότες και τους γεωργικούς συνεταιρισμούς.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://apantelakis.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης