ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γιατί ''τρώμε'' τα νύχια μας όταν είμαστε αγχωμένοι;

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin


Admin
Γιατί ''τρώμε'' τα νύχια μας όταν είμαστε αγχωμένοι;

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι "τρώνε" τα νύχια τους, γιατί θέλουν να τα κοντύνουν. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η συνήθεια είναι ένα πρότυπο ελέγχου. Δηλαδή μία διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος προσπαθεί να ελλατώσει ή να μειώσει τα άσχημα συναισθήματα που τον διακατέχουν. Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος των συναισθημάτων δεν είναι εφικτός, τότε τα πρότυπα ελέγχου αναλαμβάνουν δράση.

Τα πρότυπα ελέγχου διαφέρουν μεταξύ των ανθρώπων, αλλά υπάρχουν κι άλλα εκτός από το παραπάνω: η γρήγορη κίνηση του ποδιού, το συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών, το στρίψιμο των χεριών, κ.α. ʼλλα, τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν είναι προφανή, περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τη γρήγορη ομιλία για κάποιο θέμα, την πολύ αργή ομιλία, τη κατανάλωση τροφής απουσία αισθήματος πείνας, ο καθαρισμός πραγμάτων τα οποία δεν είναι βρώμικα, η συνεχής απασχόληση ακόμα κι όταν είναι ώρα για χαλάρωση, η υπερεργασία, κ. α. Ειδικότερα, οι άντρες χαρακτηρίζονται από αδυναμία συζήτησης των προβλημάτων τους, και αποκτάνε πρότυπα ελέγχου για τα οποία κατακρίνονται.

Βέβαια, όταν γερνάνε, οι άντρες (αλλά και οι γυναίκες), αποτινάζουν από πάνω τους τα προφανή πρότυπα ελέγχου, και τα αντικαθιστούν με άλλα όπως ο καπνός, το οινόπνευμα ή η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εάν μπορούμε να μιλήσουμε, συνεχόμενα σε κάποιον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τότε μπορούμε να το δούμε με πιο ήρεμη ματιά και επιπλέον το πρότυπο ελέγχουν μπορεί να περιοριστεί ή να σταματήσει.

Άλλες εκδηλώσεις μπορεί να είναι η γρήγορη οδήγηση ή η άσκηση αδικαιολόγητου ελέγχου σε προσωπικές σχέσεις. Αυτά τα πρότυπα ελέγχου έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιος άντρας να χαρακτηρίζεται σαν φαλλοκράτης, ενώ ενισχύονται από τα εκάστοτε κοινωνικά πρότυπα και τη διαφήμιση.

www.sciencenews.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://apantelakis.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης