ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γιατί τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια βαφής τους μπαίνουν και στο φούρνο;

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin


Admin
Γιατί τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια βαφής τους μπαίνουν και στο φούρνο;


Για τη βαφή των αυτοκινήτων χρησιμοποιούνται εποξειδικά χρώματα, για να μην σκουριάζει το μέταλλο. Το τμήμα του αυτοκινήτου που πρόκειται να βαφεί γίνεται άνοδος (φορτίζεται θετικά) ενώ το δοχείο με την μπογιά είναι η κάθοδος (αρνητικά φορτισμένο). Ακολουθεί ηλεκτροαπόθεση, ενώνονται με ηλεκτρικές δυνάμεις το μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου με τα σταγονίδια της μπογιάς, οπότε το επιθυμητό χρώμα απλώνεται σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου. Ακολουθεί ο πολυμερισμός (μετατροπή σε συνθετότερη οργανική ένωση) του εποξειδικού χρώματος, μέσα στους φούρνους.

Αυτό είναι το πρώτο στρώμα της μπογιάς που τοποθετείται στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου. Ακολουθούν άλλα στρώματα με εποξειδικά ή πολυεστερικά χρώματα, με διαλυτικό ξυλόλη, η οποία πολύ γρήγορα εξατμίζεται (είναι αρκετά επικίνδυνη και καρκινογόνος οργανική ένωση) και παραμένει το χρώμα του αυτοκινήτου και η μεταλλική λάμψη.

www.sciencenews.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://apantelakis.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης