ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γιατί κλαίμε μετά από ένα χτύπημα; Τα μωρά από πότε ξεκινάνε να έχουν υγρό κλάμα;

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin


Admin
Γιατί κλαίμε μετά από ένα χτύπημα; Τα μωρά από πότε ξεκινάνε να έχουν υγρό κλάμα;

Τα μωρά κλαίνε όταν είναι αναστατωμένα ή πεινάνε ή νοιώθουν άσχημα λόγω μίας υγρής πάνας. Όμως δεν ελευθερώνουν υγρά δάκρυα, απλά καλούν με το κλάμα τους. Τα υγρά δάκρυα αρχίζουν να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κλάματος, 2 μήνες μετά τη γέννηση. Για τα μωρά είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να κλαίνε αφού δεν έχουν την δυνατότητα να μιλάνε., και αυτό αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς τους τρόπους επικοινωνίας.

Στα παιδιά και τους ενήλικες το κλάμα με δάκρυα, είναι ένας κοινός τρόπος για να πούνε στους άλλους ότι είναι λυπημένοι ή αναστατωμένοι. Επίσης πολλές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται λυπημένοι όταν βλέπουν ένα παιδί να κλαίει και προσπαθούν να το βοηθήσουν. Οφείλουμε να διατηρούμε την επιφάνεια του φακού του ματιού υγρή ώστε να παραμένει καθαρή, και για αυτό κλαίμε. Τα δάκρυα που ελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του κλάματος περιέχουν μία πρωτεΐνη, τη λυσοζύμη, η οποία είναι ένα ένζυμο που κατορθώνει να σκοτώσει μικρόβια, όπως τα βακτήρια.

Επομένως καθώς κλαίμε, σκοτώνουμε και τα μικρόβια, ιδιαίτερα εάν το κλάμα προέρχεται μετά από κάποιο τραυματισμό.

www.sciencenews.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://apantelakis.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης